Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Voortgangsrapportage NLFI 2024

Demissionair minister van Financiën Steven van Weyenberg heeft op 1 juli 2024 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met als onderwerp ‘NLFI voortgangsrapportage Volksbank 2024’. De belangrijkste conclusies zijn: de Volksbank staat voor uitdagingen om de groeiprioriteiten in de strategie te behalen. Tegelijkertijd zijn er belangrijke operationele aandachtspunten. De ingezette initiatieven om onze bedrijfsvoering te verbeteren, met name op het gebied van klantintegriteit, datamanagement & datakwaliteit en ons IT fundament, hebben hoge prioriteit om de bank financieel en operationeel robuuster te maken. Ook in de context van besluitvorming over de toekomst van de bank.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 10000

We herkennen de observaties en standpunten uit de rapportage. Deze geven een helder beeld van onze voortgang en van de uitdagingen en doelen voor de komende periode. We onderkennen het belang van de realisatie van onze strategie. Hierbij is diversificatie aan de inkomstenkant een belangrijk aandachtspunt. Vanuit de bedrijfsvoering hebben de implementatie van nieuwe wet- & regelgeving, de invulling van onze rol als poortwachter, het verder verbeteren van IT en kostenbeheersing onze aandacht en prioriteit.

We blijven ons focussen op een voortvarende implementatie van de strategie en prioriteiten voor het verder versterken van de operationele en financiële robuustheid van de bank. Tegen deze achtergrond werken we eveneens aan de uitwerking van onze strategie voor de periode na 2025. De dialoog met NLFI over onze toekomst zetten we graag voort. Zodat we ook in de toekomst als systeembank met een maatschappelijk profiel kunnen bijdragen aan de diversiteit van het Nederlandse bankenlandschap.

Op 9 augustus, bij de presentatie van onze halfjaarresultaten over 2024, rapporteren we over de financiële voortgang en de realisatie van onze strategische doelstellingen.

Zowel de brief van de minister van Financiën en de rapportage van NLFI zijn te vinden op de website van de Tweede Kamer.

Deel dit artikel

Actueel