Utrecht,
27
september
2016
|
14:23
Europe/Amsterdam

De Volksbank: bankieren met de menselijke maat

Samenvatting

De naam van SNS Bank N.V. wijzigt per 1 januari 2017 in de Volksbank N.V. (de Volksbank). De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren

De naamswijziging accentueert de koers die de bank heeft ingezet richting het zijn van een maatschappelijke, mensgerichte en duurzame bank. Een stabiele bank die eenvoudige, nuttige en betaalbare diensten verleent en haar verantwoordelijkheid neemt. Een familie van onderscheidende bankmerken waar iedereen zich thuis voelt. Met één gemeenschappelijke missie: bankieren met de menselijke maat.

 

Gedeelde waarde

De Volksbank werkt op een moderne en toekomstbestendige manier aan het veranderen van de bank. Het traditionele productgedreven bankmodel wordt omgedraaid naar een model dat vanuit klantbehoeften is georganiseerd. De bank heeft als ambitie het optimaliseren van gedeelde waarde door het leveren van nut voor de klant, het nemen van verantwoordelijkheid voor de maatschappij, het zorgen voor zingeving voor medewerkers en het behalen van rendement voor de aandeelhouder.

 

Eén bankvergunning

De vier merken zullen straks verder gaan onder de bankvergunning van de Volksbank N.V. Hiermee komen de aparte bankvergunningen van ASN Bank N.V. en RegioBank N.V. per 31 december 2016 te vervallen. Door verder te gaan onder één bankvergunning wordt de bedrijfsvoering van de Volksbank N.V. eenvoudiger en efficiënter. Klanten van de merken zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de wijziging.

De Volksbank N.V. wordt een 100% dochtermaatschappij van de Volksholding B.V. (momenteel SNS Holding B.V.). Deze holding is een directe deelneming van NLFI, die hier tegenover certificaten van aandelen heeft uitgegeven aan de Nederlandse Staat.

De naamsverandering in de Volksbank markeert het begin van een nieuwe periode in de bijna 200-jarige geschiedenis van onze bank. Onder de naam van de Volksbank zelf zullen geen commerciële activiteiten worden ondernomen maar de nieuwe naam onderstreept de gemeenschappelijke missie van onze bankmerken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS: bankieren met de menselijke maat.
Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank

Downloads

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl